Noutati Botanoo

ALTE ARTICOLE DIN PRESA INERNATIONALA

FABER-CASTELL ESTE CARBON-NEUTRU
Nu trebuie sa fi vizionar ca sa vezi imporanta uriasa a conservarii resurselor naturale pentru generatiile viitoare. Din acest motiv acum 25 de ani Faber-Castell a lansat un proiect de cultivare paduri in Brazilia care inca se incadreaza standardelor. Acoperind o suprafata totala de aproximativ 100 kilometri patrati, plantatia de pini proprie este o sursa de materii prime pentru fabricarea creioanelor si a creioanelor colorate si a fost certificata de Forest Stewardship Council (FSC) ca fiind „ecologica, social benefica si valoroasa din punct de vedere economic”.
In ultimii 3 ani Grupul Faber Castell a reusit sa reduca emisiile de CO2 (dioxid de carbon) cu jumatate la 20607 tone prin utilizarea energiilor regenerative! Padurea proprietatea personala a companiei absoarbe de cateva ori aceasta cantitate – 100 000 tone.
Suntem mandri ca acest lucru pozitioneaza Grupul Faber Castell printe companiile a caror emisii de carbon sunt compensate de cateva ori.
http://www.zf.ro/business-international/reforma-germana-din-energie-este-la-fel-de-indrazneata-ca-prima-aterizare-pe-luna-9414934/poze/
"REFORMA GERMANĂ DIN ENERGIE ESTE LA FEL DE ÎNDRĂZNEAŢĂ CA PRIMA ATERIZARE PE LUNĂ"
articol tradus dintr-un ziar german, aparut in martie 2012 in ZF (A. Merker).
Într-o eră în care omenirea pune presiuni maxime pe resursele naturale, Germania a dat startul cursei naţiunilor pentru reconstrucţia pieţei energetice cu un proiect "verde" de 200 de miliarde de euro, cel mai amplu de acest fel de după cel de-Al Doilea Război Mondial, când cea mai mare economie europeană de acum a fost nivelată de bombardamentele aliaţilor. La start s-a aliniat şi România.
Germania condusă de cancelarul Angela Merkel vrea să construiască ferme eoliene pe platforme marine care vor acoperi o suprafaţă de şase ori mai mare decât cea a oraşului New York, cel mai mare din SUA din punc-tul de vedere al popu-laţiei. Guvernul intenţionează, de asemenea, să asambleze linii de transport al energiei electrice care ar putea lega Londra, capitala Marii Britanii, de Bagdad, capitala Irakului. Proiectul va costa 200 de miliarde de euro, sumă
echivalentă cu o treime din Produsul Intern Brut anual, scrie Bloomberg.
"Transformarea Germaniei în domeniul energiei este la fel de îndrăzneaţă ca prima aterizare pe Lună", a declarat Peter Terium, care în iulie va deveni directorul general executiv al RWE, al doilea grup german de utilităţi ca mărime.
Planul german prevede înlocuirea a 17 reactoare nucleare care asigură în prezent 20% din producţia de electricitate cu capacităţi de producţie de energie regenerabilă. Pentru a reuşi, Merkel trebuie să experi-menteze cu sisteme şi politic încă netestate. "Germa-nia este ca un laborator uriaş. În ţară, toţi, atât politi-cenii, cât şi societatea sunt de acord să re-nunţe la energia nucleară, însă lipseşte o soluţie teh-nică lim-pede", apreciază Stephan Reimelt, directorul general
executiv al subsidiarei germane a General Electric.
http://ec.europa.eu/news/energy/111219_ro.htm
UN SECTOR ENERGETIC COMPETITIV, CU EMISII SCĂZUTE DE CO2
UE publică un plan care ne-ar permite să reducem emisiile de gaze cu efect de seră cu 80%, fără ca acest lucru să afecteze competitivitatea şi aprovizionarea cu energie.
UE s-a angajat ca, pană in 2050, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 80-95 % faţă de nivelurile inregistrate in 1990. In acest context, Comisia analizează provocările pe care le presupune indeplinirea obiectivului UE in materie de decarbonizare.
UE a publicat in luna martie foaia de parcurs pentru trecerea la o economie competitivă cu emisii scăzute de dioxid de carbon , aplicabilă tuturor sectoarelor economice. In prezent, sunt in curs de elaborare planuri detaliate pentru fiecare sector in parte, cel mai recent fiind documentul intitulat Perspectiva energetică 2050
Avand in vedere faptul că evoluţia cererii şi a ofertei este greu de estimat, planul prezintă mai multe scenarii, analizand posibilele efecte, provocări şi oportunităţi generate de modernizarea sistemului energetic. De asemenea, ia in calcul eventuale schimbări la nivelul infrastructurii, tehnologiei şi preţului combustibililor fosili.
Decarbonizarea
Au fost create scenarii plecand de la cele patru opţiuni majore de decarbonizare: eficienţa energetică, energia din surse regenerabile, energia nucleară şi captarea şi stocarea dioxidului de carbon. Rezultatele sugerează că:
- decarbonizarea este posibilă şi, pe termen lung, ar putea fi mai puţin costisitoare decat politicile actuale;
- imbunătăţirea eficienţei energetice şi utilizarea pe scară mai largă a energiei din surse regenerabile sunt măsuri absolut esenţiale, indiferent de mixul energetic ales;
- investiţiile in modernizarea infrastructurii trebuie să demareze acum - orice amanare poate antrena costuri mai ridicate;
- pentru a ţine sub control preţul la energie şi a garanta siguranţa aprovizionării cu energie, este vital să realizăm, pană in 2014, o piaţă comună a energiei.
Toate scenariile depind de măsurile naţionale de combatere a schimbărilor climatice. Chiar dacă nu urmărim decarbonizarea, reţelele energetice europene necesită investiţii majore, pentru a inlocui infrastructura invechită (o parte din acestea a fost construită acum 40 de ani).
BIOMASA MARINA – SURSA DE ENERGIE A VIITORULUI?
Numarul speciilor de alge existente in lume este estimat a fi intre 200.000 si un milion. Aceastadiversitate biologica si bogatia algelor in lipide ar putea permite productia de algo-carburanti (numiti si biocarburanti de generatia a treia) prin extragerea zaharului si a uleiurilor.
Potentialul estimat este enorm. Productia este evaluata intre 20.000 si 60.000 de litri de ulei pe hectar in fiecare an, in comparatie cu 6.000 de litri de ulei de palmier, fara riscul de eroziune a solului, precum si fara folosirea de pesticide.
Totusi, utilitatea si randamentul financiar al biomasei ramane de studiat. Multe necunoscute raman de elucidat inainte de a se putea prezice o dezvoltare pe scara industriala a algo-carburantilor. Trebuie identificate suprafetele si speciile exploatabile, precum si metode de reducere a costurilor.
In vederea unei productii industriale oamenii de stiinta trebuie sa identifice speciile exploatabile si sa determine conditiile optime de dezvoltare a acestora. Din pacate putine studii sunt concentrate pe evaluarea suprafetelor de cultura necesare pentru producerea algo-carburantilor sau pe impactul pe care l-ar putea avea cele mai importante culturi de alge asupra mediului inconjurator.
ASCULTATI SFATUL LUI JOHN MAXWELL
http://johnmaxwellteam.ro/incredere/
Despre John Maxwell …. este un expert respectat international ca vorbitor, autor, trainer și coach dedicat în dezvoltarea oamenilor de excelență și integritate, prin oferirea celor rafinate resurse și training-uri pentru dezvoltare personală și
profesională. În fiecare an Dr. Maxwell vorbește în diverse organizatii cum ar fi companii din Fortune 500, guverne străine, Liga Națională de Fotbal a USA, Academia Militară West Point a Statelor Unite ale Americii și Națiunile Unite.
John Maxwell a scris peste 52 de cărți, care s-au vândut în peste 19 milioane de copii.
Mai exact, el deține locul #6 în topul celor mai vânduți autori ai tuturor timpurilor, pe Amazon.com. pasiunea sa a câștigat repede teren, și nenumărate persoane și organizații au beneficiat de pe urma învățăturilor sale. Dr. Maxwell a instruit peste 5 milioane de oameni, în mai mult de 126 de țări până astăzi, pentru a-i ajuta să își atingă potențialul
lor cel mai înalt!
MAGIA DINTR-UN CERTIFICAT VERDE - CINE MAI CRESTE DE 30 DE ORI IN CINCI ANI
Nici-o piata nu se poate lauda cu o crestere de cinci ori in doi ani de criza si nicio afacere nu a contabilizat o multiplicare de 30 de ori a valorii in ultimii cinci ani. Daca acestea sunt regulile, sa vorbim despre exceptie: piata de certificate verzi.
Evolutia de poveste a certificatului verde este direct proportionala cu miliardele de euro pe care investitorii le-au pus la bataie pentru a capta energia regenerabila.
Iar vestea este ca boom-ul abia acum incepe. In bani, certificatele verzi primite de investitorii in energie regenerabila in 2010 au insemnat 37 de milioane de euro, mult peste valoarea de numai 1,2 milioane de euro din 2006, iar anul acesta ar putea ajunge la circa 200 de milioane de euro.
DESPRE CC DENMARK SI EVOLUTIA CU CERTIFICATE DE CARBON
Din 1 ianuarie 2011 si persoanele fizice pot participa la afacerea cu Credite de Carbon, la care pana la acea data aveau acces doar statele si firmele mari.
In acest proiect ne ajuta compania daneza CC DENMARK.
CC DENMARK este sustinuta si recunoscuta de guvernul danez, fiind o companie de renume mondial.
CC DENMARK se ocupa cu comercializarea Creditelor de Carbon, este inregistrata oficial si verificata strict de catre ONU, ca urmare trebuie sa respecte legile comunitatii europene, prevederile ONU si legile daneze.
Vorbim despre o companie deschisa si transparenta.
O companie care are 20 de ani experienta in investitii verzi si in afaceri pe internet.
Detine birouri in Danemarca, Spania, Ungaria si Rusia.
Dupa un an de activitate (ianuarie-decembrie 2011):
  • 70.000 de parteneri in 50 tari,
  • 24.000.000 de euro platiti partenerilor in 2011,
  • peste 40 de proiecte verzi (energie regenerabila) prefinantate,
  • 4.500.000 credite de carbon provenite din proiectele verzi.
  • 400% profit pasiv/anul 2011 pentru parteneri
CE SUNT CERTIFICATELE DE CARBON
Certificatele de carbon, denumire generică a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, sunt instrumente financiare utilizate de către Uniunea Europeană în cadrul politicilor referitoare la schimbările climatice.  Prin parafarea Protocolului de la Kyoto de către 183 de state din lume, printre care şi România, certificatele de carbon au fost puse în circulaţie cu scopul de a preveni şi de a controla emisiile poluante. Un certificat de carbon echivalează cu o tonă de emisii de dioxid de carbon (CO2). Important este că printre ţările care nu au ratificat acest protocol se află şi Statele Unite, responsabile pentru mai mult de 40% din totalul emisiilor de gaze de seră.
Emisiile de dioxid de carbon (CO2) au ajuns la un cel mai mare nivel cunoscut vreodată, iar oamenii de ştiinţă estimează că o creştere a temperaturii cu peste două grade Celsius ar reprezenta schimbări climatice ireversibile. AIE (Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) a avertizat că emisiunile anuale de CO2 nu ar trebui să depăşească 32 de gigatone în 2020. Conform ultimelor estimări, aceste emisii au fost de 30,6 gigatone în 2010.
În ultimii doi ani, piaţa certificatelor pentru dioxid de carbon s-a confruntat cu mai multe probleme, precum recomercializarea unor permise deja vândute, o escrocherie de tip phishing şi fraude cu taxa pe valoarea adaugată.
PREŢUL CERTIFICATELOR DE CARBON
Potrivit unui document al autorităţilor de la Bruxelles, Uniunea Europeană ar putea dubla preţul emisiilor de carbon în următorii 20 de ani, pentru a reduce poluarea. Astfel, costul unui certificat de emisii ar putea creşte la 36 de euro până în 2030 şi ar urma să ajungă la 50 de euro până în 2050.
LUFTHANSA SCUMPEŞTE BILETELE DIN CAUZA CERTIFICATELOR PENTRU EMISIILE DE CARBON
Companiile, obligate să cumpere certificate
Potrivit legislaţiei UE, companiile de transporturi aeriene trebuie să cumpere din acest an certificate de emisii de carbon pentru zborurile care aterizează sau decolează în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elveţia, Norvegia şi Islanda. Statele Unite, China, India şi alte ţări au criticat decizia autorităţilor europene, acuzând UE că astfel de măsuri nu ar trebui luate unilateral, ci printr-un acord internaţional. Lufthansa este unul dintre cei mai afectaţi operatori de transport aerian de introducerea certificatelor, alături de British Airways, Air France-KLM, United Continenntal sau Singapore Airlines.  Cititi in continuare aici: http://www.adevarul.ro/financiar/Lufthansa-scumpiri_bilete-scumpiri_zboruri-certificate-emisii_de_carbon_0_620938029.html   
VICTORIE! FACEBOOK TRECE PE ENERGIE VERDE!
După 20 de luni de campanie mobilizare și negocieri pentru „înverzi” Facebookul, compania a anunțat recent că își ia angajamentul de a utiliza pe viitor numai energie care provine din surse regenerabile.     Peste 700.000 de oameni din întreaga lume și-au reunit forțele pentru a face posibilă această victorie. Mesajul pe care îl transmite Facebook către producătorii de energie este clar: investiți acum în energie regenerabilă, și renunțați la energia pe bază de cărbune.   În plus, Greenpeace și Facebook vor colabora pentru a promova energia regenerabilă și pentru a încuraja marile companii de utilități să dezvolte obținerea energiei regenerabile (vezi aici acordul semnat) Facebook și-a luat, de asemenea, angajamentul de a dezvolta alături de Greenpeace programe care să permită utilizatorilor rețelei sociale să economisească energie și să implice comunitățile în luarea unor decizii care să încurajeze folosirea energiei curate.  sursa: http://www.greenpeace.org/romania/ro/campaigns/schimbari-climatice-energie/energie-regenerabila/Victorie-Facebook-trece-pe-energie-verde